Vähä, korkea vai keski? Minkälainen huokoisuus hiuksillasi on? Jos et vieläkään tiedä, tarkista asia niin nopeasti kuin mahdollista. Sinun on määriteltävä hiustesi huokoisuus valitaksesi sopivan öljyn. Tämä on ainoa tapa pitää huolta päänahastasi. Katso vaikka itse!

VÄHÄHUOKOISET HIUKSET

Kaunein hiustyyppi, josta me kaikki unelmoimme. Vähähuokoiset hiukset ovat kiiltävät, sileät, hyvin kosteutetut ja joustavat sekä takuttomat ja sähköttömät. Vähähuokoiset hiukset eivät menetä kosteutta eivätkä ime sitä ilmasta. Voit föönata hiukset ja näyttää parhaasta hiussalongista tulleena. Juoksutat sormia hiuksia pitkin ja olet valmis viettämään iltaa.

Vähähuokoiset hiukset eivät myöskään takkuunnu. Harjaaminen kestää hetken. Toisaalta, tämäntyyppiset hiukset ovat vaikea muotoilla. Varo, että et latista niitä naamioilla, hoitoaineilla ja silkeillä.

Lisäksi, muista puhdistaa tämäntyyppiset hiukset säännöllisesti. Silikonien ja muiden paksujen aineiden poistaminen on tietenkin aikaa vievää. Miksi? Vähähuokoisissa hiuksissa on suljettu suojakerros, joka ei päästä mitään ainesosia tai vettä sisään. Joskus hiukset on pestävä kahdesti saadakseen ne puhtaaksi.

KORKEAHUOKOISET HIUKSET

Valitettavasti, tämä hiustyyppi on pahin. Vaurioituneet, kuivat ja heikot. Latvat halkeavat helposti, hiukset ovat hauraat, elottomat ja kankeat. Vaalentaminen, suoristaminen, värjääminen ja permanentti heikentää korkeahuokoisten kuntoa vielä enemmän. Toisaalta, ne ovat helppo muotoilla. Valitettavasti kuumuus – jota muotoiluvälineet tuottavat – vaurioittaa hiusten rakennetta ja nopeuttaa veden sekä keratiinin haihtumista. Tämän aiheuttaa avonainen suojakerros.

Kun asetat tuotteita korkeahuokoisiin hiuksiin, ne imeytyvät hyvin nopeasti. Tämäntyyppiset hiukset imevät myös kosteutta ilmasta. Seurauksena hiuksista tulee takkuisemmat ja sähköiset. Hiukset takkuuntuvat avoimen suojakerroksen takia. Käytä kosteuttavaa hoitoaineitta aina pestessäsi korkeahuokoisia hiuksia. Muuten ne tulevat olemaan kuivat ja karheat.

Pehmentävät ainesosat (öljyt ja silikonit) ovat tehokkaimmat korkeahuokoisten hiusten hoidossa. Säännöllinen hoitoaineen käyttö ja kostea hiusten öljyäminen ovat myös hyödyllisiä. Sinun tulisi välttää korkeita lämpötiloja, UV-säteitä, tuulta, suola- ja kloorivettä, nopeaa ja rajua harjaamista. Luovu tuotteista, jotka sisältävät yrttejä, proteiineja, alkoholia, humektantteja ja parafiinivahaa. Sinun ei tulisi käyttää ohuita hiusnauhoja. Jos hiuksesi ovat korkeahuokoiset, vältä metallipinnejä ja karheita pyyhkeitä.

KESKIHUOKOISET HIUKSET

Tämäntyyppiset hiukset yhdistävät vähä- ja korkeahuokoisten hiusten piirteet. Voit hoitaa keskihuokoisia hiuksia niin, että niistä tulee sileät ja kiiltävät. Voit myös lisätä huokoisuustasoa säännöllisellä värjäämisellä, föönauksella, suoristamisella ja vääränlaisilla tuotteilla. Keskihuokoiset hiukset ovat yleensä aaltoilevat tai suorat. Kostea ilma tekee niistä nopeasti takkuiset (kuten korkeahuokoiset) mutta ne ovat helpommin muotoiltavissa kuin vähähuokoiset hiukset.

Kun hoidat keskihuokoisia hiuksia, käytä omega-3, omega-6 ja omega-9 happoja sisältäviä öljyjä. Käytä SLS-shampoita vain silloin tällöin; haaleaa vettä hiustenpesuun; hoitoaineita silikoneilla, proteiineilla ja pehmentävillä aineilla. Naamiot ja kauneusvoit ovat myös hyödyllisiä.

Lopeta kihartaminen, föönaus ja suoristaminen. Jos et pärjää ilman kuivaajaa, käytä sellaista kylmällä ilmavirralla ja ionisaatiolla. Harjaa tämäntyyppiset hiukset ainoastaan hoitoaineen asettamisen tai hiusten pesemisen jälkeen. Piilota hiuksesi hatun alla talvella ja aseta silkkiä latvoihin suojaksi. Varmista, että hiuksesi ovat kuivat ennen nukkumaanmenoa tai laita ne nutturalle tai letille. Trimmaa latvoja joka toinen kuukausi. Tällä tavalla voit nauttia kauniista ja terveistä hiuksista.

ÖLJYT JA HIUSTEN HUOKOISUUS

Jokaista hiustyyppiä tulisi ravita sopivalla öljyllä. Kookosöljy, palmuöljy, pellavaöljy, risiiniöljy, auringonkukkaöljy ja karitevoi sopivat parhaiten vähähuokoisille hiuksille. Arganöljy, makadamia öljy, jojoba öljy, seesamiöljy, rypsiöljy, manteliöljy ovat parhaita keskihuokoisille hiuksille. Soijaöljyä, maissiöljyä, auringonkukkaöljyä, kurpitsansiemenöljy, persikkaöljyä, avokado öljyä ja pellavaöljyä voi asettaa korkeahuokoisiin hiuksiin.

MITEN HIUSTEN HUOKOISUUS MÄÄRITELLÄÄN?

Se on hyvin yksinkertaista! Sinun on vain vastattava muutamaan kysymykseen. Tee se nyt ja selvitä, mikä öljy sopii hiuksillesi. Aloitetaan testi!

1. Miten kauan hiuksillasi kestää kuivua?

Vastaus: Korkeahuokoiset hiukset kuivuvat hyvin hitaasti, keskihuokoiset – noin 3 tuntia, vähähuokoiset – jopa 2 tuntia.

2. Onko hiuksesi helppo kastaa?

Vastaus: Korkeahuokoiset hiukset – hyvin helppo, vähähuokoiset – täysin päin vastoin. Keskihuokoiset hiukset imevät vettä aika helposti.

3. Ovatko hiuksesi helppo muotoilla?

Vastaus: Korkea- ja keskihuokoiset hiukset ovat helppo muotoilla. Vähähuokoiset hiukset ovat vaikea muotoilla.

4. Ovatko hiuksesi pehmeät ja sileät koskettaessa?

Vastaus: Jos kyllä, sinulla on vähähuokoiset hiukset. Korkeahuokoiset hiukset ovat karheat ja keskihuokoisissa hiuksissa jotkut hiukset ovat sileitä, toiset karheita.

5. Ovatko hiuksesi helposti takkuiset ja sähköiset?

Vastaus: Vähähuokoiset hiukset eivät koskaan ole takkuiset tai sähköiset. Keskihuokoiset hiukset näyttävät tältä joissain tilanteissa (esim. ilman ollessa kostea). Korkeahuokoiset hiukset ovat takkuiset ja sähköiset aina.

6. Miltä latvasi näyttävät?

Vastaus: Korkeahuokoisissa hiuksissa on kaksihaaraisia, vähähuokoisissa hiuksissa – terveet latvat. Jos keskihuokoiset hiukset eivät saa kunnollista hoitoa, niiden latvat voivat haljeta.

7. Värjäätkö, föönaatko ja muotoiletko hiuksiasi?

Vastaus: Jos kyllä, hiuksesi ovat korkeahuokoiset. Vähähuokoiset hiukset värjätään tai föönataan harvoin.